Verantwoord detoxen

Onze cold pressed juices zijn ideaal als gezonde dagelijkse aanvulling op je voeding. Voor vele mensen is dit meer dan voldoende, maar misschien wil jij wel een stapje verder gaan met een ontgiftingskuur.

Een detox sapjeskuur kan een, twee, drie of vier dagen duren. Onze drie sapjeskuren zijn volledig uitgebalanceerd met essentiële mineralen, vitaminen, antioxidanten en een goede portie eiwitten voor een optimale en gezonde detox. Iedere dag van de kuur drink je zes van deze zorgvuldig samengestelde sapjes.

De bedoeling is om je lichaam te zuiveren en niet om jezelf uit te hongeren. Een sapkuur is daarom ook geen dieet, maar kan wel de perfecte start zijn voor wie gezond wilt vermageren. Heb je tijdens de kuur op een bepaald moment nood aan voeding? Eet dan rauwe of licht gestoomde groenten, een handjevol noten of een avocado. De natuurlijke vetten in avocado helpen ons lichaam vitaminen (A, D, E en K) opnemen. Het kan trouwens nooit kwaad om bij het drinken van een juice een beetje noten of een avocado te eten. Maak er een heerlijk moment van.

Iedereen reageert ook anders op een ontgiftingskuur. Sommige mensen ervaren veel energie, terwijl anderen zich eerder lusteloos voelen of net voortdurend schommelen tussen beide. Luister tijdens de kuur naar je lichaam en durf het een beetje rustiger aan te doen. Na de kuur voelt iedereen zich fantastisch. 

 

Voor de kuur

Bereid je lichaam voor door drie tot vijf dagen op voorhand gezonder te eten. Eet geen bewerkt voedsel, maar kies voor raw food maaltijden met veel groenten. Drink niet langer koffie, alcohol en suikerhoudende dranken, maar wel veel water. Afhankelijk van je huidige levensstijl kan je tijdens de voorbereiding hoofdpijn krijgen omdat je lichaam hunkert naar cafeïne of suiker. We weten uit ervaring – echt waar – hoe moeilijk dit kan zijn, maar hoe beter de voorbereiding hoe groter het effect van de kuur. Trust us on this one.

 

Tijdens de kuur

Drink je zes juices in de juiste volgorde voor een optimale zuivering en op regelmatige tijdstippen. Laat ongeveer twee a drie uur tussen elke juice.  
Elk flesje krijgt een nummer op basis van de werking. Zo zijn er sapjes die zorgen voor extra energie en sapjes die een positieve invloed hebben op je stofwisseling en bloeddoorstroming. Don’t mix them up. 

Voor een optimale werking eet je geen vast voedsel tijdens de kuur. Dit is zeker niet evident, we know! Overheerst de honger en kan je aan niets anders meer denken? Ga dan voor iets gezond zoals een stuk groente of fruit. Drink naast onze sapjes ook voldoende water, eventueel met een schijfje citroen voor die frisse toets. Water hydrateert je lichaam, voert afvalstoffen af en helpt tegen dat opkomende hongergevoel.

En last but not least: geniet bewust van je sapje. Drink je flesje niet in een keer leeg, maar proef de smaken. Zodra je voeding of een sapje in de mond neemt, begint de spijsvertering. Via de hersenen gaat er onmiddellijk een signaal naar de maag, die de productie van maagsap opstart. Detox the mind, the body, the soul.

 

Na de kuur

Vier het einde van je kuur niet door ineens terug zwaar te gaan eten, maar eet minstens drie dagen na je laatste sapje veel groenten, fruit en salades. En drink veel water. Schakel hierna langzaam over naar ander vast voedsel zonder gluten (quinoa, rijst …) en eet vervolgens stap voor stap opnieuw granen, noten, zuivel, vlees … Draag zorg voor je lichaam door het stap voor stap opnieuw te laten wennen aan vast en verwerkt voedsel.

Sounds like something you can handle?
BESTEL DAN NU JE DETOX SAPJESKUUR.