The Juicery

Join the revolution

Bijna dagelijks lezen we tips voor een bewuster leven en een gezonde levensstijl. Hectische dagen en een constante prestatiedruk zorgen er echter voor dat we steeds minder bewegen en ongezonder eten, ook al weten we heel goed dat dit niet the way to go is.

Een snelle hap tussendoor bevat vaak niet de voedingsstoffen die wij echt nodig hebben. Ook de onregelmatige momenten waarop we misschien zelfs staand of aan onze computer eten, dragen niet bij aan ons welzijn.

Met onze cold pressed juices is tijdsnood niet langer een excuus om ongezond te leven. Op een eenvoudige en snelle manier – wij weten hoe druk je het hebt – krijgt jouw lichaam dagelijks een bom aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en enzymen. Een flesje van 500 ml bevat bij ons maar liefst 1,2 kg aan groenten en/of fruit. High five!

Dat onze ingrediënten puur en duurzaam zijn, proef je. Geniet van natuurlijke smaken, zonder extra toevoegingen. Bovendien is elk sapje uitgebalanceerd volgens een specifieke werking. Nood aan meer energie, hydratie, extra weerstand of klaar voor een detox? Op onze juices kan je rekenen.

Voor de beste kwaliteit kiezen we niet enkel voor duurzame producten, maar investeren wij blijvend in de beste materialen en machines. Dankzij onze Amerikaanse hydraulische koude pers bevatten onze juices wel drie tot vijf keer meer voedingsstoffen en enzymen dan andere. 

Zoveel mogelijk duurzame grondstoffen

Voor ons is het best simpel: we gebruiken zoveel mogelijk duurzame producten in onze cold pressed juices.  We kiezen enkel de beste groenten, fruit en superfoods, die wij lokaal kopen of via eerlijke handel importeren.

 

De pulp, die na het persen overblijft, is bij ons geen afval, maar wordt door partners verwerkt in andere bereidingen. Op deze manier dragen wij met The Juicery bij aan de strijd tegen foodwaste, iets dat we bij The Juicery in ere willen houden. 

100% raw

Onze sapjes zijn puur en onversneden RAW. Ze worden op geen enkel moment verhit waardoor allle belangrijke voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en enzymen aanwezig blijven. Ze noemen het ook wel eens "levend" sap, rijkelijk sap gevuld met essentiële voedingsstoffen en levende enzymen. Een optimale boost voor jouw gezondheid. Verder voegen we geen bewaarmiddelen toe. Je krijgt enkel puur en onversneden sap! Just so you know.

100% cold pressed

Smoothies, dieet shakes, fruitsappen, cold pressed juices … Wat is eigenlijk het verschil? Wij kiezen ervoor om onze groenten en fruit koud te persen omdat deze manier de meeste mineralen, vitaminen en enzymen bewaart. De gepasteuriseerde vruchtensappen die je in de supermarkt vindt, worden tijdens het bereidingsproces kort, maar hevig verhit om bacteriën uit te schakelen waardoor het sapje langer houdbaar is. Jammer genoeg vernietigt dit proces ook heel wat vitaminen en enzymen; net dat wat we nodig hebben. Bij sappen bereid in een blender of sapcentrifuge thuis, komt doordat de rasp op hoge toeren draait (tot wel 20.000 toeren per minuut) warmte vrij en is er een verlies aan voedingswaarde. Bijkomend mengt zich door het hoge toerental ook heel wat zuurstof onder het sap waardoor het al binnen enkele minuten begint te oxideren en heel wat vitaminen verdwijnen.   

100% vers

Vroeg in de ochtend start bij ons de productie. Op de beats van onze favoriete muziek bereiden wij alle bestelde juices van die dag voor. We wassen en schillen iedere groente en elk stuk fruit zelf met de hand – inderdaad. Vervolgens maalt en perst onze state of the art machine het geheel zo traag mogelijk om verhitting te voorkomen. Voor we een flesje als ready to go bestempelen, doen wij een manuele kwaliteitscontrole. Zodra de wereld wakker wordt, start de levering van onze koelverse sappen. En de volgende ochtend? Dan beginnen wij gewoon opnieuw, want vers is vers. Altijd.

100% Belgisch en eigen productie

Al onze juices worden met heel wat liefde gemaakt in Gent. Van daaruit zorgen we voor de bedeling naar onze verschillende afhaalpunten en verkooppunten. The Juicery is een 100% Belgische brand die de volledige productieketen zelf in handen heeft. In tegenstelling tot andere merken besteden wij niets uit en daar zijn we best trots op! Dit lijkt ons de enige manier om continue kwaliteitscontrole uit te oefenen. 

Oprichter Wouter Leroy

Het behalen van targets en continue presteren beheersten mijn leven als zelfstandig consultant. Een werkweek van vijfenzestig uren was geen uitzondering meer. Zonder een gezonde geest in een gezond lichaam werd dit extreem hectische leven een ware uitputtingsslag. Ik verdiepte mij in zowat alles dat met gezond en evenwichtig leven te maken heeft. De verschillende soorten sappen, raw food, puur eten, functioneel trainen, meditatie … Ik ging op zoek naar gezonde gewoontes die mij persoonlijk helpen, want voor iedereen is dit anders. Binnen mijn nieuwe, meer bewuste levensstijl is er ook ruimte – en meer energie – voor een goed feestje, want gezond betekent zeker niet saai. Het draait vooral om balans. 

Team

Onze cold pressed juices zijn mogelijk dankzij de inzet, passie en het enthousiasme van iedereen betrokken bij The Juicery. En dat zijn heel wat mensen: onze bioboeren in België en daarbuiten en onze logistieke partners die een eerlijke handel mogelijk maken. Ons nachtelijk team dat alle flesjes zorgvuldig voorbereidt en verpakt. Onze heroes van Bubble Post die op een ecologisch verantwoorde manier onze sapjes tot aan jouw deur brengen. Onze vormgever, copywriter en webteam die ons verhaal vertalen naar een strakke geheel. En jij, die bewust kiest voor onze sapjes. You all are the apple of our eye.