FAQ

Over de levering

Worden de sapjes gekoeld geleverd?

Ja, onze sapjes worden gekoeld geleverd zo garanderen we de versheid. 

Wanneer wordt er geleverd in Gent?

In Gent werken we met Bubblepost. Zij bezorgen jou het pakketje voor 14u bij jou thuis of op je werk op jouw aangeduide voorkeursdag. Het is een gekoelde levering/ Zorg ervoor dat de sappen ernasnel in de koelkast terechtkomen. Postcodes die vallen onder Gent zijn 9000 - 9030 - 9040 - 9050
Je ontvangt een sms met de geschatte aankomsttijd van de Bubble Hero. 
Wens je jouw pakket liever 's avonds te onvangen? Laat het ons weten in het veld opmerkingen en we nemen met jou contact op. 

Wanneer wordt er geleverd buiten Gent?

Buiten Gent werken we met Bpost of DHL. Zij leveren het pakketje voor 15u bij jou thuis of op het werk. Wens je jouw pakket liever 's avonds te onvangen? Laat het ons weten in het veld opmerkingen en we nemen met jou contact op om te kijken wat we kunnen doen.

Kan er 's avonds geleverd worden?

Ja dit kan. Tussen 17u en 19u30 Momenteel enkel in Gent (9000-9030-9050-9052) en NIET op zaterdag. Leveringen gebeuren. Bij het plaatsen van je bestelling noteer dit bij de opmerkingen. 

Ik ben zelf niet thuis, kan ik de sapjes bij de buren laten bezorgen?

Ja dat kan, laat het ons weten bij het veld opmerkingen als je een bestelling plaatst. Let er op dat je een pakket met gekoelde sappen krijgt. Indien je zelf niet thuis bent en het pakket wordt bij de buren afgeleverd, vraag dan in ieder geval of ze het in de koelkast willen wegzetten.

Kan ik mijn bezorgdatum nog wijzigen?

Ja dat kan, wel moet het uiterlijk om 9u de dag van te voren weten zodat we onze planning tijdig kunnen aanpassen. Zend ons een mailtje naar hello@thejuicery.be 

Wat zijn de bezorgkosten?

In Gent ( 9000 - 9030 - 9040 - 9050) zijn de bezorgkosten met Bubblepost €6.
Buiten Gent zijn de bezorgkosten €14

 

Over de sapjes

Zijn de sapjes lactose- en glutenvrij?

Ja dat zijn ze allemaal.

Hoelang kan ik mijn sapje bewaren?

Je drinkt je sapje best binnen drie à vier dagen na aankoop omdat ze geen bewaarmiddelen bevatten. Ze zitten wel boordevol vitaminen, mineralen en enzymen die je niet wilt missen. 

Ik heb twee dezelfde sapjes, maar ze verschillen lichtjes van kleur.

Wij bereiden alle sapjes met de hand en in kleine hoeveelheden. Hierdoor kunnen dezelfde sapjes toch lichtjes verschillen in kleur. Maar hey, that’s nature! De kwaliteit blijft over alle flesjes heen wel hetzelfde.

Er ligt bezinksel in mijn sapje. Is dat erg?

Neen zeker niet. de kwaliteit van een goede juice herkend je aan z'n bezinksel. Door de versheid en het feit dat er geen bewaarmiddelen aan toegevoegd zijn scheidt het sap zich als het even staat. 
Just shake them well :)

Is dat niet veel geld, voor een flesje?

Het proces om tot een flesje cold pressed juice te komen, is arbeidsintensief en ook trager dan een volledig machinale productie zoals bij gepasteuriseerde sappen. Door te kiezen voor een cold pressed juice, kies je voor een kwaliteit en een product dat met 100% passie is gemaakt. Daarbovenop zijn al onze juices gemaakt met 100% natuurlijke groenten en fruit. Zie het eerder als een investering in je eigen gezondheid.

 

Over de verpakking

Een plastieken flesje, is dat wel duurzaam?

Onze PET-flesjes zijn een weloverwogen keuze. Eerlijk? Eerst wilden we voor glazen flesjes gaan, maar na lang onderzoek hebben we onze keuze gewijzigd. De ecologische voetafdruk van polyethyleentereftalaat (PET) is – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – veel kleiner dan glas. PET is een stuk lichter dan glas, zodat het vervoer ervan minder brandstof kost. Het is makkelijk recycleerbaar, breekt niet en houdt zuurstof goed tegen zodat je sapje vers blijft (tot vier dagen na aankoop). En what’s more: onze flesjes zijn BPA-vrij, want wij willen alleen het beste voor jou en je gezondheid.

Zijn de flesjes BPA-vrij?

Only the best for you dus ja onze flesjes zijn gemaakt van BPA-vrij plastic. 

 

 Over onze detoxkuren

Waarom is een detox sappenkuur goed voor jou?

Het is de ideale manier om je lichaam, in het bijzonder je organen en spijsverteringssysteem even wat rust te geven. Tijdens de detox sapkuur zorg je ervoor dat je lichaam al de essentiële voedinsstoffen uit vloeibaar voedsel haalt. Je lichaam zal de gezonde voedingsstoffen sneller opnemen en heeft daardoor heel wat energie over om de slechte stoffen die opgeslagen zijn in je lichaam te verwijderen. We spreken daardoor ook wel van een ontgiftingskuur. 

Kan ik eten tijdens de detox sappenkuur?

Je krijgt al je voedingsstoffen binnen via de juices maar we weten dat het niet evident is niets te eten. Je kan als je écht nog honger hebt iets kleins eten. Blijf ver weg van bewerkt en zwaarder voedsel zoals charcuterie, vlees, pasta's, friet, etc.
Ga voor een lichte salade of wat gestoomde groentjes. Eet een stukje komkommer, avocado of rauwe wortel tussendoor. 

Is het belangrijk de volgorde te respecteren van de juices?

Ja het is belangrijk de volgorde te respecteren. De volgorde is zorgvuldig uitgekozen. Zo start je 's ochtends met de Morning Glory om je bloed sneller te laten stromen en je dag energiek te starten.

Op welk tijdstip drink ik best de juices?

Dat hangt er een beetje vanaf. Je detox sappenkuur bevat 6 juices per dag. Bij iemand met een dagjob is een mogelijk patroon bv. 8u - 10u - 12u - 14u - 16u - 18u 

 

Over gezondheid

Verlies ik gewicht?

Het hoofddoel van de sappenkuur is niet gewicht te verliezen maar je lichaam te laten ontgiften om je energieker en beter in je vel te voelen. Het is het opstapje naar een gezonder leven. 
Wel verlies je gewicht. Afhankelijk van het aantal dagen verlies je tussen de 1,5kg en 4kg. Hoe langer de kuur, hoe meer gewichtsverlies. Zorg ervoor dat je na de kuur je nieuwe gezonde levensstijl blijft aanhouden. 

Zijn er bijwerkingen?

Wanneer het lichaam in ontgifting gaat kunnen er naast de giftige stoffen die vrijkomen ook enkele bijwerkingen zijn: hoofdpijn, huiduitslag, pijnlijke spieren, andere ontlasting zijn de meest voorkomende. 
Dit is een goed teken want de kuur is aan het werken dan. Even op de tanden bijten. Erna voel je je veel beter.

Ik ben zwanger of geef borstvoeding en wil kuren?

We raden je af om een detox kuur te doen als je zwanger bent of als je borstvoeding geeft. Bestel losse juices als aanvulling op je gewone voeding. 

Mijn stoelgang is anders?

Dit is heel normaal. De kuur is aan het werken. Kan je moeilijk naar het toilet eet dan wat chia zaden. Die helpen bij constipatie. 
Mocht je net heel veel naar toilet moeten gaan zorg voor een goede hydratatie door extra water te drinken.