Notenmelk: 7 voordelen die je nog niet wist

31/03/2017

1. Het helpt je gewicht onder controle te houden

 

 

Een tas notenmelk bevat slechts een 60 tal caloriën, in tegenstelling tot 146 caloriën in volle melk of 102 caloriën in halfvolle melk is dit een aanzienlijk verschil. 
Je gewone melk vervangen door notenmelk kan je op die manier helpen gewicht te verliezen of op gewicht te blijven. 

2. Het houdt je hart gezond

Er zitten geen verzadigde vetten of cholesterol in notenmelk. Het heeft een laag zoutgehalte en zit boordebol goede vetten (omega 3) die helpen tegen hoge bloeddruk en hartziekten. 

3. Het houdt je botten sterk

Terwijl het niet evenveel calcium bevat als koemelk bevat notenmelk wel 30 procent van de aanbevolene dagelijkse hoeveelheid met daarbovenop nog eens 25% van de aanbevolen hoeveelheid vitamine D. Hiermee wordt het risico op artritis en osteoporose sterk verminderd. Ook helpt het je immuun systeem te versterken. Bovendien werken die twee voedingsstoffen samen om je botten en tanden gezond te houden. 

4. Het zorgt ervoor dat je huid straalt

Notenmelk bevat 50% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine E. Vitamine E bevat antioxidanten die essentieel zijn voor de gezondheid van je huid, zoals bv bescherming tegen de zon. 

5. Het heeft amper impact op je suikerspiegel

Notenmelk (zonder toevoegingen!!) bevat weinig koolhydraten, wat betekent dat het geen grote impact heeft op je suikerspiegel. Dat vermindert het risico op diabetes. 
Omdat notenmelk een lage glycemische index heeft zal je lichaam de koolhydraten gebruiken als energie en zullen de suikers niet als vet opgeslaan worden (High five!).

 

6. Notenmelk zorgt voor zowel spierherstel als spieropbouw

Hoewel notenmelk slechts iets meer dan 1gr proteïnen bevat per glas, bevat het heel wat vitamine B zoals ijzer en riboflavine. Beide zijn belangrijk voor o.a. spiergroei, spierherstel, een gezonde huid en de groei van nagels. 

 

7. Er zit geen lactose in

Lactose intolerantie komt meer en meer voor. Dit maakt van notenmelk een mooi alternatief voor gewone koemelk.

 

7. Het is lekkerder dan koemelk

Notenmelk smaakt absoluut niet naar koemelk. Perfect dus voor zij die geen koememlk lusten. Notenmelk heeft een eigen unieke smaak die velen beschrijven als licht maar toch ook romig.